Home » Blog » Calorieën tellen Calorieën tellen | Attirance Instituut voor Huidverbetering

Tel jij nog calorieën? Romy is orthomoleculair therapeut en is maandelijks bij Attirance aanwezig voor het afnemen van bloedonderzoeken en het geven van voedingsadviezen. In dit bericht legt zij je meer uit over diëten en calorieën tellen en geeft zij je tips voor gezonde voeding voor een gezonde en stralende huid!

Calorieën tellen

Veel mensen zijn druk met calorieën tellen, zonde! Het kost je veel tijd om alles bij te houden en dit kan ook stress met zich meebrengen. Te veel stress is niet goed voor onze huid! In plaats van kijken naar hoeveel calorieën er in voedingsmiddelen zitten, kun je beter kijken naar de voedingswaarden.

Puur & onbewerkt eten

Het advies dat Romy je graag wilt meegeven is: eet voornamelijk puur en onbewerkt, dus zonder pakjes en zakjes. Dan hoef je echt geen dieet te volgen of calorieën te tellen. En dan krijg je ook voldoende vitamines en mineralen binnen voor een gezonde huid.

Houd liever de 80/20 regel aan, kies voor 80 procent puur en onbewerkte voedingsmiddelen. Dan blijft er 20 procent over voor andere dingen. Zo hoef je jezelf niets te verbieden en is je gezonde leefstijl makkelijk vol te houden. Op deze manier kun je echt af en toe eens genieten van een patatje, bier of wijn, want ook dat moet zo nu en dan best wel eens kunnen!

Volg jij nog een dieet en tel jij nog calorieën?

En ben je van plan hiermee te stoppen? Romy, orthomoleculair therapeut, is maandelijks bij ons in de salon aanwezig voor het afnemen van bloedonderzoeken en het geven van voedingsadviezen. Ook kan zij je helpen naar een blijvend gezond gewicht. Aan de hand van het uitgebreide bloedonderzoek kunnen de mogelijke oorzaken van diverse gezondheidsklachten zoals darmklachten, vermoeidheidsklachten en hormonale klachten en ook huidklachten als acné, rosacea en psoriasis worden achterhaald. Vervolgens ga je aan de slag met voedingsadviezen om jouw klachten te verminderen.