Home » Blog » Een gezonde huid begint in je darmen Een gezonde huid begint in je darmen | Attirance Instituut voor Huid

Een darm-vriendelijk boodschappenlijstje

Een gezonde huid begint in je darmen! En de beste manier om jouw darmen zo gezond mogelijk te houden is door te letten op jouw voedingspatroon.

Hierbij kun je deze 3 pijlers in gedachten houden:
– Kies voor niet zetmeelrijke groenten (zoals venkel, broccoli en rode biet) – Kies voor gezonde vetten (zoals avocado, kokosproducten en olijven)
– Kies voor verse kruiden (zoals gember, kaneel en peterselie)

Een gezonde huid begint in je darmen

Darmen uit balans

Daarnaast zou je kunnen overwegen om jouw inname van vlees, bewerkte en suikerrijke producten, gluten en tarwe en koeienzuivelproducten te verminderen. Een teveel van deze producten brengt de darmen namelijk uit balans.

Heb jij last van vervelende darmklachten zoals een opgeblazen gevoel, verstopping, een onregelmatige stoelgang of darmkrampen? Vaak ligt de oplossing in het veranderen van jouw voedingspatroon. Het bloedonderzoek dat wij aanbieden bij Attirance, in samenwerking met Romy van Gezondheidspraktijk Noordzij, kan jou helpen om achter de oorzaak van deze klachten te komen. Vervolgens ga je aan de slag met voedingsadviezen om jouw klachten te verminderen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.