Home » Blog » Tips om je weerstand en immuunsysteem een boost te geven! Tips om je weerstand en immuunsysteem een boost te geven! | Attirance

Tips om je weerstand en immuunsysteem een boost te geven!

18 maart 2020

In deze tijden van het Coronavirus en de bijbehorende maatregelen die worden getroffen is het slim om je weerstand en immuunsysteem een (extra) boost te geven. Het RIVM geeft als belangrijke maatregelen aan dat we sociaal contact zoveel mogelijk moeten inperken. En dat we zoveel mogelijk thuis moeten werken en blijven. Deze twee maatregelen zorgen ervoor dat je immuunsysteem en weerstand een knauw krijgen. In deze blog geven we je een aantal tips die je immuunsysteem een boost kunnen geven!

1) Eenzaamheid kan het immuunsysteem verzwakken

Het is wetenschappelijk bewezen dat je immuunsysteem kan verzwakken als je gevoelens van eenzaamheid ervaart (Bron 1, 2 en 3). Dit komt onder andere doordat stress kan toenemen door sociale isolatie en eenzaamheid. Goede relaties en positieve interacties met anderen kunnen het immuunsysteem sterker maken (Bron 4). Omdat het momenteel wordt afgeraden door het RIVM om fysiek bij elkaar te komen moeten we alternatieven bedenken.

Wij raden je aan om gebruik te maken van de mogelijkheden die social media je bieden. Bel eens iemand met Facetime! Of speel een spelletje op je mobiel samen met een vriendin terwijl je belt. Stuur een kaartje naar je opa en oma. En stuur elkaar leuke en positieve berichten door. Samen als we in contact blijven komen we er wel doorheen!

 

2) Beweeg voldoende

Nu we noodgedwongen een stuk meer thuis moeten blijven dan normaal is het verleidelijk om de hele dag in pyjama rond te hangen. Doe dit niet! Dat alle sportscholen dicht zijn betekent niet dat je niet kunt bewegen. Volgens onderzoekers wordt je immuunsysteem sterker als je regelmatig beweegt (Bron 5). En zwakker als je weinig beweging hebt. Het wordt aangeraden om elke dag 45 minuten te wandelen. Ga dus, ook nu met deze maatregelen, een of twee keer per dag een wandeling maken buiten. Denk daarbij aan het houden van 1,5 meter afstand van elkaar. Het zal je goed doen, beloofd!

 

3) Eet gezond en gevarieerd

Er zijn verschillende soorten eten die in staat zijn om het immuunsysteem een oppeper te geven. Wij hebben ze hieronder voor je opgesomd:

 • Groenten uit de kruisbloemenfamilie (bloemkool, boerenkool en andere kolen) (bron 6)
 • Blauwe bessen (bron 7)
 • Paddenstoelen (bron 8)
 • Knoflook (bron 9)
 • Een tekort aan Vitamine C kan je weerstand verzwakken. Vitamine C zit onder andere in citrusfruit, kiwi’s, kolen en paprika. (bron 101112)
 • Groene thee (bron 1314)
 • Voldoende eiwitten (bron 15)
  • Dierlijke eiwitten zitten in vlees, vis, melk, kaas en eieren.
  • Plantaardige eiwitten zitten in brood, graanproducten, peulvruchten, noten en paddenstoelen. 
 • Essentiele vetzuren zoals omega 3/6 zijn heel erg belangrijk voor het goed functioneren van het immuunsysteem (bron 16). Wij verkopen in onze webshop de Cell Omega van Cellics. Deze zeer zuivere visolie capsule ondersteunt veel belangrijke processen in ons lichaam en onze cellen en versoepelt deze processen. Onze webshop blijft ook tijdens de Corona crisis geopend. 

 

4) Slik supplementen die je weerstand ondersteunen

Ook als je gezond en gevarieerd eet is het vaak lastig om de juiste hoeveelheden actieve ondersteunende stoffen binnen te krijgen. Supplementen kunnen hierin een uitkomst bieden. Onderzoekers claimen dat het verstandig is om de volgende supplementen bij te slikken:

 • Vitamine D: versterkt de afweer bij tekorten (bron 171819)
 • Zink: geeft je immuunsysteem een oppeper (bron 20)
 • Selenium: is effectief tegen virussen (bron 212223)
 • Vitamine E: effectief bij het verhogen van de weerstand (bron 2425)
 • Breedspectrum probioticum: gunstig effect op het immuunsysteem (bron 26)
 • Chlorella kan de afweer van onze slijmvliezen verbeteren als je het tenminste 4 weken slikt (bron 27)
 • Extract van vlierbessen: beschermt krachtig tegen virussen (bron 282930)

Dit is een flinke lijst om allemaal los te moeten slikken. Maar wij hebben daar een oplossing voor! In het Cell First supplement van Cellics zitten onder andere de volgende ingrediënten: Chlorella pyrenoidosa, Immunoglobulinen (ondersteunt het immuunsysteem), Vitamine C, Vitamine E, Vitamine D3 en Zink. Als je elke dag een schepje Cellics neemt ben je dus al een goed eind op weg! Daarnaast bevat het Cell First van Cellics ook ingrediënten die zorgen voor het behoud van collageen in je huid. 

5) Ontspan!

We weten dat alle berichtgevingen rondom het Coronavirus bij veel mensen stress en soms zelfs angst veroorzaken. Probeer te ontspannen. Stress kan namelijk je immuunsysteem een behoorlijke schop geven (bron 31). Probeer eens te mediteren of yoga te doen. Of iets anders wat jou ontspant zoals een warm bad of het lezen van een tijdschrift. 

We hopen dat deze tips jullie ondersteunen om goed voor jezelf te zorgen en je immuunsysteem een boost te geven!

Liefs,

Marijke & Team Attirance. 

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hierboven op abonneer te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt lees hier meer informatie over onze privacypraktijken.

Get social & inspired

Blijf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van schoonheid en voeding.