Home » Blog » Vitamine D & een gezonde huid Vitamine D & een gezonde huid | Attirance Instituut voor Huidverbetering

Wist jij dat vitamine D onwijs belangrijk is voor zowel je gezondheid als een gezonde huid? Romy is orthomoleculair therapeut en is maandelijks bij Attirance aanwezig voor het afnemen van bloedonderzoeken en het geven van voedingsadviezen. In dit bericht legt zij je meer uit over vitamine D en het belang van deze vitamine voor een gezonde en stralende huid.

Vitamine D: Zonne-vitamine

Vitamine D halen we voornamelijk uit de zon en wordt ook wel zonne-vitamine genoemd. Met een zonkracht boven de 3 kan je lichaam vitamine D uit de zon aanmaken. Vanaf midden september tot en met maart is de zonkracht echter te laag en krijgen we niet genoeg vitamine D binnen door de zon.

In onze voeding komt vitamine D van nature alleen voor in dierlijke producten. De beste bronnen zijn vette vis als makreel, zalm en haring. Maar hier moet je vrij veel van eten wil je het tekort uit zonlicht compenseren en is dus haast onmogelijk!

Vitamine D is goed voor stevige botten en tanden, je immuunsysteem, zenuwstelsel, spieren en voor een gezonde huid. Vitamine D zorgt ook voor een goed humeur. Het zorgt ervoor dat serotonine (het gelukshormoon) kan worden aangemaakt in de hersenen en is dus ook gelinkt aan de mentale gezondheid.

Tekort aan Vitamine D

Vitamine D & een gezonde huid

Een tekort aan vitamine D kan onder andere leiden tot slaapstoornissen, osteoporose en depressie. Als je je in de winter wat somber voelt, kan dit dus komen door dat je minder vitamine D uit de zon binnen krijgt. Ook een droge en bleke huid kan hierdoor worden veroorzaakt.

Veel Nederlanders hebben een tekort aan vitamine D, terwijl deze vitamine cruciaal is voor je gezondheid. In de winter is het suppleren met een goed vitamine D supplement dan ook sterk aan te raden.

Ben je ook benieuwd hoe het met je vitamine D status gesteld is? In het bloedonderzoek dat wij in samenwerking met Romy aanbieden wordt o.a. deze waarde getest. Daarnaast worden ook de rest van de vitamines, mineralen, hormonen en voedingsintoleranties gemeten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.