Home » Blog » Walnoten & een gezonde huid Walnoten & een gezonde huid | Attirance Instituut voor Huidverbetering

Wist je dat walnoten ontzettend belangrijk zijn voor een gezonde huid? Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen maar vooral rijk aan omega 3, de plantaardige vorm ALA. Het is de noot met de hoogste waarde aan omega 3 en antioxidanten.

Antioxidanten & Omega 3

Door de vele antioxidanten en omega 3 kunnen walnoten, volgens wetenschappers, zorgen dat ons brein beter functioneert waardoor we beter kunnen leren en onthouden. Ook blijft ons brein beter functioneren tijdens het ouder worden. Daarnaast werkt het cholesterol verlagend en neemt het risico op diabetes type 2 af.

Je kunt de walnoot het liefst onbereid eten, voeg de walnoot toe aan je ontbijt, salades, desserts of eet ze als snack tussendoor.

Wist jij de gezondheidsvoordelen al van de walnoot?

En ben jij benieuwd welke soort voeding nog meer bijdraagt aan een gezonde huid? Romy, orthomoleculair therapeut, is maandelijks bij ons in de salon aanwezig voor het afnemen van bloedonderzoeken en het geven van voedingsadviezen. Aan de hand van het uitgebreide bloedonderzoek kunnen de mogelijke oorzaken van diverse gezondheidsklachten zoals darmklachten, vermoeidheidsklachten en hormonale klachten en ook huidklachten als acné, rosacea en psoriasis worden achterhaald. Vervolgens ga je aan de slag met voedingsadviezen om jouw klachten te verminderen.