Home » Merken » Make-up studio Make-up Studio | Professionele make-up | Schoonheidssalon Attirance
 

Make-up Studio

Het van origine Amsterdamse merk Make-up Studio is al ruim 27 jaar een begrip in de wereld van de professionele visagie. Maar waar is het ooit begonnen?

Waar het ooit begon… 

Eind jaren 70 bestond er geen visagie. De oprichter van Make-up Studio, Wil van het Hek, had de in Amsterdam wereldberoemde make-up winkel Back Stage waar onder andere ´grime´ producten, een rudimentaire vorm van visagie, verkocht werden. Wil specialiseerde zich in grimeren en maskers maken en vergaarde daarmee grote naamsbekendheid.

In Back Stage was een uitgebreid assortiment make-up producten te vinden voor het theater, televisie en film. Vanwege Wil zijn professionele achtergrond was hij vastbesloten om zijn eveneens professionele klanten de beste kwaliteit make-up te bieden. De professionele make-up moest lang houdend (long-lasting), hoog gepigmenteerd en bestand zijn tegen verschillende temperaturen waaronder ook hete studiolampen.

Omdat hij niet tevreden was over de kwaliteit van bestaande make-up, begon Wil met het produceren van zijn eigen professionele make-up. Hij reisde daarvoor vele jaren door heel Europa om voor ieder individueel make-up product de beste leverancier te vinden, daarmee was Make-up Studio geboren.

Boven Back Stage werd een ruimte ingericht waar Wil van het Hek als een van de eersten ter wereld andere professionals trainde, opleidde en workshops gaf. Al snel bleek dat er een aantal essentiële producten miste in het professionele ´applicatievak´. Als eerste in Nederland, werd er een nieuw, nog niet op de markt bekend product in opdracht van Wil ontwikkeld: de matte oogschaduw. Een matte oogschaduw met zeer hoge pigmentatie welke ook vochtig kan worden aangebracht.

Toen dit een succes bleek, kwamen er meer en meer oogschaduws en groeide Make-up Studio verder uit. De vraag naar de kwalitatief hoogwaardige producten van Make-up Studio nam ook vanuit de consumentenmarkt explosief toe en deed het succes groeien tot een professioneel make-up merk dat inmiddels in meer dan 60 landen verkrijgbaar is.

Met de komst van steeds nieuwe en innovatieve make-up producten ontstond het huidige assortiment van Make-up Studio, afgestemd op de wensen van de professionele make-up artist én de moderne vrouw.

Waar zijn we nu… 

In de afgelopen 27 jaar heeft Make-up Studio haar succes bereikt door te luisteren naar de wensen en behoeften van al haar klanten, het analyseren van nieuwe make-up trends en deze te vertalen naar een innovatief make-up assortiment van meer dan 1600 artikelen make-up en skin care. De missie van Wil van ´t Hek om de beste kwaliteit make-up voor een aantrekkelijke prijs te bieden is daarbij, tot op de dag van vandaag, de belangrijkste pijler.

Volg Attirance op Facebook en Instagram voor het laatste Beauty nieuws