Home » Blog » 11 Verschillende soorten gezichtsreinigers – welke past bij jouw huidtype? 11 Verschillende soorten gezichtsreinigers - welke past bij uw huidtype?

Het reinigen van je gezicht is het eerste en belangrijkste onderdeel van elke huidverzorgingsroutine. Het reinigen zelf is een vrij eenvoudig en duidelijk proces. Maar het kiezen van de juiste reiniger voor jouw huidtype is kan vragen oproepen. Met het overweldigende aantal keuzes kan het ontmoedigend zijn om door de vele verschillende soorten reinigers te navigeren en de perfecte match voor jouw huidverzorgingsroutine te vinden.

Maar om mogelijke puistjes, verstopping, uitdroging, gevoeligheid en huidaandoeningen te voorkomen, moet je de tijd en moeite steken om een reiniger te kiezen die geschikt is voor jouw huidtype. We weten dat het moeilijk is, daarom hebben we alle 11 soorten gezichtsreinigers opgesomd in deze blog, om je te helpen de beste reiniger voor jouw huidtype te kiezen.

Dus, hoe kies je de beste reiniger voor jezelf?

Allereerst bestaat er niet zoiets als één gezichtsreiniger voor iedereen. Verschillende reinigers en ingrediënten komen tegemoet aan verschillende huidtypes en behoeften. Zoek dus eerst uit wat jouw huidtype is en ga vervolgens op zoek naar de beste reiniger voor jouw huidtype. Als je je huidtype kent, kun je veel tijd besparen en krijg je de beste huidverzorging voor jouw huid!

Over het algemeen moeten alle reinigingsmiddelen zacht zijn voor de huid en grondig reinigen, zonder de huid uit te drogen. Let ook op de ingrediënten van de reiniger. Als je allergisch bent voor een van de additieven, kun je de reiniger het beste vermijden. Over het algemeen kan het vermijden van reinigingsmiddelen die agressieve vormen van alcohol bevatten, voordeel opleveren. Omdat, na verloop van tijd, sommige vormen van alcohol je huid erg gevoelig kunnen maken!

Gezichtsreinigers mogen na het afspoelen met water ook niet vettig of plakkerig aanvoelen. Het moet al het vuil, bacteriën en onzuiverheden wegspoelen van je huid. Bovendien moeten gezichtsreinigers bij voorkeur geur- en parabenenvrij zijn, omdat deze toegevoegde chemicaliën ongewenste reacties op de huid kunnen veroorzaken zoals irritatie, puistjes en gevoeligheid.

Alle 11 soorten gezichtsreinigers uitgelegd

Hieronder hebben we in het kort alle 11 soorten gezichtsreinigers toegelicht, wat ze doen en voor welke huidtypes ze geschikt zijn. Sommige van deze opties hebben als bijkomend voordeel dat ze ook make-up verwijderen. Zo hopen we je te helpen met het kiezen van de beste reiniger voor jouw huidtype.

1. Gel Cleanser – Gelreinigers

Exfoliating CleanserGelreinigers hebben een heldere, geleiachtige consistentie en moeten vaak worden afgespoeld met water. Ze bieden een diepe reiniging met slechts één wasbeurt en ontlasten ook de poriën, verwijderen overtollige olie en verwijderen acne-veroorzakende bacteriën! In sommige gevallen bevatten ze ook een (mild) korreltje en exfoliëren ze de huid ook. Ze zijn vaak zeer hydraterend en zitten boordevol hydraterende ingrediënten die de huid vochtig en fris laten aanvoelen. Gelreinigers zijn geweldige make-up verwijderaars!

Ideale huidtypes voor gelreiniger: normale huid, vette huid, gecombineerde huid en huid die vatbaar is voor acne.

 

Gelreinigers uit ons assortiment:
 1. Cenzaa Crystal Orange Cleanser
 2. ZO Skin Health Exfoliating Cleanser

 

2. Cream Cleanser – Crèmereinigers

Hannah Cleansing MilkCrèmereinigers zijn rijk aan texturen en zitten boordevol hydraterende eigenschappen. Ze produceren niet veel schuim of verwijderen de natuurlijke oliën van de huid, waardoor je huid niet droog en uitgedroogd achterblijft. Het zijn geweldige make-upverwijderaars en kunnen ook helpen om de uitscheiding van talg onder controle te houden.

Ideale huidtypes voor crèmereiniger: droge huid en gevoelige huid.

 

Crèmereinigers uit ons assortiment:
 1. ZO Skin Health Hydrating Cleanser
 2. Hannah Cleansing Milk
 3. Cenzaa Velvet Creamy Milk

 

3. Foam Cleanser – Schuimreinigers

Alissi Brontë Gold Foam

Schuimreinigers zijn verkrijgbaar in crème- of gelvorm en bouwen op tot een schuimige consistentie wanneer ze worden gemengd met water. Het schuim zal naar binnen reiken om poriën te verwijderen, vuil te verwijderen en ook make-up te verwijderen.

Ideale huidtypes voor schuimreiniger: vette huid en gecombineerde huid.

 

Schuimreinigers uit ons assortiment:
 1. Alissi Brontë Gold Foam
 2. Cenzaa Cenzaa Rise & Shine Cleanser
 3. ZO Skin Health Gentle Cleanser

 

4. Clay Cleanser – Kleireinigers

Hannah Cleansing Clay

Kleireinigers bevatten klei en zijn matterend en staan vooral bekend om hun ontgiftende werking, vergelijkbaar met kleimaskers. Ze kunnen vuil en oppervlaktedeeltjes verwijderen en overtollige olie en onzuiverheden uit uw poriën halen. Maar soms absorbeert u overtollige olie die mogelijk acne veroorzaakt en kan een kleireiniger make-up niet verwijderen!

Ideale huidtypes voor Clay Cleanser: vette huid, acne-gevoelige huid en gecombineerde huid.

 

Kleireiniger uit ons assortiment:
 1. Hannah Cleansing Clay

 

5. Powder Cleanser – Poederreinigers

Ze komen in de vorm van poeders en worden een beetje romig of schuimig als ze in contact komen met water. U kunt de consistentie bepalen door de hoeveelheid water waarmee u ze mengt te regelen. Ze zijn sterk geconcentreerd en goed voor het verwijderen van make-up en voor een diepe gezichtsreiniging.

Ideaal huidtype voor poederreiniger: vette huid, gecombineerde huid en gevoelige huid.

 

6. Micellar Cleansing Water – Micellair reinigingswater

Alissi Brontë AlissiMed Sensi water

Micellair water is de lichtste vorm van gezichtsreiniger en ze hebben een vergelijkbaar uiterlijk en textuur als gewoon water! Ze zijn gemaakt met micellen, kleine oliemoleculen die vuil verwijderen. Micellair water wordt meestal aangebracht met wattenschijfjes en hoeft niet te worden gespoeld. Ze zijn een multifunctioneel product dat make-up verwijdert, je huid reinigt en verstevigt.

Ideale huidtypes voor micellair water: droge huid, vette huid, normale huid en gevoelige huid.

 

Micellair water uit ons assortiment:
 1. Alissi Brontë AlissiMed Sensi Water

 

7. Bar Soap Cleanser – Zeepbar reiniger

Lichaamszepen bevatten veel agressieve ingrediënten die de huid kunnen aantasten. Maar gezichtszeepstaven bevatten meer vochtinbrengende ingrediënten die de huid voeden en de pH-waarden in evenwicht houden. Dus, als je een zeepreiniger wilt gebruiken, ga dan voor de gezichtszepen als dat niet het geval is, je huid loopt het risico van uitdroging, gevoeligheid en ontsteking.

Ideale huidtypes voor zeepreiniger: vette huid en gecombineerde huid.

 

8. No-Rinse Cleanser – Reiniger die je niet hoeft af te spoelen

Alissi Brontë Gold Nutriv Lotion

Gezichtsreinigers die niet hoeven te worden afgespoeld zijn er in vele vormen, zoals schuim, crèmes en lotions, en veel daarvan zijn zeepvrij. Sterke zeepformules kunnen erg hard zijn en de huid uitdrogen. Ze zijn geweldig om make-up te verwijderen en de huid snel op te frissen. Bovendien geven ze je huid niet alleen meer energie, maar besparen ze ook wat tijd op je huidverzorgingsprogramma.

Ideale huidtypen voor reiniger zonder spoeling: droge huid, gevoelige huid en huid die vatbaar is voor acne.

 

Reinigers die je niet hoeft af te spoelen uit ons assortiment:
 1. Alissi Brontë Gold Nutriv Lotion
 2. Alissi Brontë One Step Cleanser & Tonic
 3. Hannah Sensitive Skin Lotion
 4. Cenzaa Velvet Mist
 5. Cenzaa Illuminating Mist
 6. ZO Skin Health Calming Toner pH Balancer

 

9. Cleansing Wipes – Reinigingsdoekjes

Complexion Renewal Pads

Reinigingsdoekjes zijn geweldig voor het gemak, maar ze zijn niet de beste manier om alle onzuiverheden weg te wassen. Ze kunnen make-up verwijderen en zijn gemakkelijk te dragen en het beste voor die vreemde luie dagen, maar als het gaat om het verwijderen van vuil of overtollige olie, missen deze de mogelijkheid om dat te doen. Ze zijn oké voor het verwijderen van make-up, maar ze hebben zeker een vervolg facewash nodig! Ook zijn ze uitermate geschikt voor na een lange nacht, immers is reinigen altijd beter dan je make-up laten zitten!

Ideale huidtypes voor reinigingsdoekjes: vette huid, droge huid en normale huid.

 

Reinigingsdoekjes uit ons assortiment:
 1. ZO Skin Health Complexion Renewal Pads
 2. ZO Skin Health Oil Control Pads

 

10. Cleansing Oil – Reinigingsolie 

Hannah Cleansing OilReinigingsoliën zijn zacht voor de huid en super effectief bij het verwijderen van make-up. Sommige zijn zelfs waterdicht! Ze drogen de huid niet uit en voeden haar intens. Ze zijn niet zo geschikt voor diepe reiniging, maar fungeren als voorreinigers. Zorg er dus voor dat je na het afspoelen van je oliereiniger regelmatig een diepreinigende reiniger gebruikt.

Ideale huidtypes voor reinigingsolie: droge huid, normale huid en gecombineerde huid.

 

Reinigingsolie uit ons assortiment:
 1. Hannah Cleansing Oil

 

11. Cleansing Balm – Reinigingsbalsems

MILU Melting Cleansing Balm

Reinigingsbalsems hebben vergelijkbare eigenschappen als reinigingsoliën, maar ze zijn steviger, hebben een rijke en romige textuur die overgaat in een meer olieachtige textuur op de huid. Ze zijn geweldig bij het verwijderen van make-up omdat ze de huid kunnen verwennen met voedende ingrediënten. Ze hebben niet-afspoelen en afspoelen opties.

Ideale huidtypes voor het reinigen van balsem: Droge huid en normale huid.

 

Reinigingsbalsem uit ons assortiment:
 1. MILU Melting Cleansing Balm