Home » Blog » Klachten zijn het gevolg van gezondheid die je bent kwijtgeraakt Klachten zijn het gevolg van gezondheid die je bent kwijtgeraakt - Attirance

Iedereen wilt zich graag gezond en gelukkig voelen, maar helaas wordt dat ons steeds moeilijker gemaakt in deze moderne wereld en nemen de lichamelijke klachten onder de mens met de dag meer toe…

Voedingsmiddelen & gezondheid

Onze voedingsmiddelenindustrie speelt hier een grote rol in. Deze verleidt ons continu met ongezonde producten en manipuleren op een slimme wijze de werking van onze hersenen die vanuit de evolutie geprogrammeerd zijn met een voorkeur voor zoet, zout en vet voedsel. Veel van deze producten bevatten onnatuurlijke (gif)stoffen zoals o.a. bestrijdingsmiddelen, een reeks aan schadelijke E-nummers zoals smaakstoffen, conserveringsmiddelen en ga maar door… Deze stoffen stapelen zich op in het lichaam en hebben een grote impact op onze gezondheid.

Voedingsdeskundige: Klachten zijn het gevolg van gezondheid die je bent kwijtgeraakt

Kwaliteit van voeding

Een ander probleem is de kwaliteit van onze gezonde voeding. Door manipulatie van voeding en door de uitputting van landbouwgrond bevatten o.a. onze groenten minder essentiële stoffen als vroeger waaronder vitaminen en mineralen. Hierdoor ontstaan er diverse tekorten in het lichaam waardoor de kans op lichamelijke en mentale klachten toenemen. Zelfs als wij denken gezond en gebalanceerd te eten.

Samen met voeding heeft stress een grote invloed op onze gezondheid. Als ons lichaam langdurig door stress wordt overprikkeld, dan heeft dit ook rechtstreeks effect op diverse organen waardoor voeding niet meer goed wordt opgenomen. Ook hierdoor ontstaan er weer diverse tekorten in het lichaam waardoor de kans op lichamelijke en mentale klachten toenemen.

Resultaat van verkeerde voeding

Het resultaat van stress en verkeerde voeding? In Nederland zijn nu ruim 10 miljoen mensen met chronische aandoeningen, heeft meer dan 50% overgewicht en lijden ruim 1 miljoen mensen aan depressie.

Heb jij last van lichamelijke klachten zoals maag- en darmklachten, huidproblemen, vermoeidheidsklachten en gewrichts- en spierklachten? Een bloedonderzoek bij Romy kan je helpen om inzicht te krijgen in de oorzaken van deze klachten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het inplannen van een afspraak. Romy is maandelijks bij ons aanwezig.