Home » Blog » Wat is Transformational Cupping en wat doet het? Wat is Transformational Cupping en wat doet het? - Attirance

Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze, die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het is een effectieve methode om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Er bestaan verschillende vormen van cupping. Transformational cupping is vooral uniek omdat het gecombineerd wordt met detoxen en voeding. Met transformational cupping wort alles in beweging gebracht omdat cuppen de huid vacuüm trekt en verklevingen die daaronder zitten lostrekt waardoor bloed weer kan stromen. Er ontstaat ruimte en zuurstofrijk bloed komt in de verschillende huidlagen. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet worden afgevoerd en de doorbloeding wordt verbeterd zodat je cellen beter zuurstof en voedingstoffen kunnen opnemen.

De juiste voeding

Het voornaamste doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt in je lichaam te verwijderen. Voeding speelt hierbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Je kunt namelijk afvalstoffen wel verwijderen met transformational cupping, maar wanneer je daarna weer ongezond gaat eten of drinken, kunnen je klachten weer terugkeren. Daarom wordt transformational cupping vaak gecombineerd met een juiste voedingspatroon zodat je ongelofelijke resultaten bereikt. Bij Attirance zijn we al jaren overtuigd van het belang van gezonde voeding en voedingssuppletie.

Afvoeren van afvalstoffen

Helaas eten we steeds minder puur natuur en hebben we te maken met luchtvervuiling, medicatie, vaccinatie, stress op alle niveaus, E-nummers, niet natuurlijke verzorgingsproducten, 5-G en overige straling, agressieve schoonmaakmiddelen etc. Dit wordt allemaal in ons lichaam opgeslagen als afvalstoffen. Wij denken dat de meeste ziektes en aandoeningen worden veroorzaakt door een teveel aan afvalstoffen in ons lichaam. Hierdoor kan je lichaam op celniveau minder goed voedingstoffen en zuurstof opnemen. Wanneer je deze afvalstoffen afvoert, krijgt je lichaam meer vrijheid en wordt het gezonder op alle niveaus. Alles gaat stromen en je komt letterlijk en figuurlijk anders in je vel te zitten.

Er is geen enkele andere techniek die op zoveel lagen werkt.

Ons lichaam is heel intelligent en kan veel meer aan dan we denken zonder dat daar pillen voor nodig zijn. We mogen best meer gaan vertrouwen op het zelfherstellend vermogen van ons lijf. De juiste voeding in combinatie met transformational cupping zorgt ervoor dat je lichaam alle opgeslagen afvalstoffen kan afvoeren. Tijdens behandelingen ondersteunen we dit met de juiste voedingssuppletie en producten. We kunnen zelfs bloedtesten afnemen om bepaalde waardes in je bloed te checken.

Verschil met traditioneel cuppen

Verwar transformational cupping overigens niet met traditioneel cuppen waarbij een cup vacuüm wordt getrokken op een plek op het lichaam en daar ook even blijft staan. Met transformational cupping wordt weliswaar ook vacuüm getrokken, maar het wordt vervolgens bewogen over het te behandelen gebied op zoek naar verklevingen en opgehoopte afvalstoffen. Juist om alles weer te laten stromen, op alle niveaus. Met transformational cupping werken we namelijk holistisch waardoor we naar het gehele plaatje van jou als mens kijken en écht een proces in werking zetten dat ook na de behandeling nog doorwerkt.

Wat doet een transformational cupping behandeling met je?

De resultaten zijn ongekend. Logisch ook, want wanneer afvalstoffen je lichaam verlaten, wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd. Je lichaam kan eindelijk weer herstellen. Iedereen heeft baat bij transformational cupping. Je krijgt meer energie, vitaliteit en voelt je gezonder.

Maar het is meer dan dat, want je kunt het volgende gaan ervaren:

 • Je wordt soepeler
 • Je organen gaan beter werken
 • Minder last van pijnklachten
 • Letterlijk & figuurlijk beter in je vel zitten
 • Je versterkt je immuunsysteem
 • Je gaat er jonger uitzien doordat je doorbloeding beter wordt
 • Trauma’s en oud zeer komen naar boven en kunnen worden losgelaten
 • Alles gaat beter stromen en werken (prikkels en signalen komen weer beter door)
 • Helderder in je hoofd
 • Je zenuwstelsel werkt beter
 • Je lymfesysteem kan beter afvoeren en opruimen
 • Je lichaam wordt strakker en slanker
 • Je huid wordt mooier, zachter en gladder

Wil je ook een behandeling ervaren?

Een losse behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Bij de eerste behandeling plannen we extra tijd in voor een uitgebreide intake. Zo kunnen we je wensen en doelen helder formuleren. We adviseren de transformational cupping altijd in een kuur af te spreken ondersteund met voedingsadviezen, detoxadviezen, voedingssuppletie en producten.

Wil je meer weten over transformational cupping? Plan dan je eerste consult kosteloos in bij één van onze huidspecialisten. Boek hier je consult