Home » Blog » Ben jij bewust van je voeding en stress? Ben jij bewust van je voeding en stress? - Attirance

Als we het eens gaan hebben over voeding, stress en ziektebeelden, dan zijn de levensomstandigheden in de afgelopen jaren drastisch veranderd en over het algemeen helaas niet in een positieve zin. De kwaliteit van onze voeding is erg verminderd door milieuvervuiling en diverse verwerkingsprocessen en heeft onze gezondheid aangetast. Het heeft geleid tot vele lichamelijke en geestelijke aandoeningen.

Verantwoording nemen voor je eigen gezondheid

Door bewuster om te gaan met onze dagelijkse voeding en lichamelijk behoeftes kunnen wij voor het grootste deel onze gezondheid voor onze eigen verantwoording nemen. Jij bent de enige persoon in je eigen leven die het roer kan omgooien en kan bepalen welke koers jij gaat bevaren.

Is dit gemakkelijk? Zeker niet… We zitten vastgeroest in allerlei oude patronen en gewoonten en daarnaast speelt onze omgeving ook een grote rol. Als jij ervan overtuigd bent dat een bepaalde aanpak werkt, dan kan je omgeving daar (zeker in het begin) heel anders op reageren waardoor het lastiger wordt om dit vol te houden en in jezelf te blijven geloven.

Stressfactoren

Ook stressfactoren spelen in ieders leven een grote rol bij lichamelijke gezondheid. Iemand die een stressvolle baan heeft zal door een goed voedingspatroon (afgestemd op eigen levensstijl) de stress veel beter de baas kunnen blijven. Wel blijft het de grote vraag of op een langere termijn het haalbaar is om in een optimale gezondheid te blijven, want stress is een grote vijand voor het lichaam en gaat uiteindelijk vrijwel altijd zijn tol eisen op diverse manieren.

Voedingsdeskundige: Ben jij bewust van je voeding en stress?

De verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid is dus zeker mogelijk, maar dit vraagt discipline en doorzettingsvermogen. Belangrijke aanpassingen om je voeding te willen veranderen zijn o.a.

– Bewustwording van het feit dat voeding maakt wie je bent of wilt zijn. – Willen leren over wat de juiste voeding voor jouw lichaam is.
– Uiteindelijk toepassen van je kennis en jezelf blijven disciplineren.

Heb jij behoefte aan advies en wil jij je algemene gezondheid verbeteren? Aan de hand van een bloedonderzoek en begeleiding op maat kunnen wij jou helpen naar een bewustere en vooral gezondere versie van jezelf.